Reducere!

MERE

lei3.00 lei2.00

0 out of 5

Marul are un gust minunat, aspect placut si substante nutritive dintre cele mai sanatoase.

Categorie: .

MERE

Marul are un gust minunat, aspect placut si substante nutritive dintre cele mai sanatoase. Merele contin vitaminele A, B1, B2, C si substante nutritive ca magneziu, fosfor, fier si potasiu fiind un adevarat depozit de substante hranitoare.
Merele nu trebuie sa fie perfecte, toate gemene, la fel. Perfectiunea fructelor demonstreaza ca au fost tratate chimic sa se incadreze in niste norme prestabilite care sa le faca mai atragatoare.

Un mar obisnuit contine cam cinci grame de fibre alimentare, asta insemnand cam 20% din doza zilnica recomandata. Merele nu contin grasimi, colesterol sau sodiu. Tin foamea departe pentru mai mult timp si au darul de a potoli “foamea” de dulce pe care multi o simt mai ales atunci cand sunt foarte obositi, dupa o zi de lucru prea incarcata, ori sunt stresati.
Merele pot fi consummate ca atare dar si sub forma de suc . Sucul de mere este diuretic, tonic muscular, racoritor, antiseptic intestinal, laxativ, depurativ sanguin, antireumatismal si contine zaharoza, celuloza, pectina, saruri minerale si vitamine precum B1, PP, A, C. Se recomanda in astenie fizica si intelectuala, anemie si demineralizare, reumatism, guta, constipatie, obezitate, stari febrile, gastrita, ulcer gastric, insomnii, cefalee.