Legume de la Alti producatori
Legume de la Alti producatori

conopida

Bogata in foarte multi nutrienti, conopida sau varza floare este una dintre cele mai utilizate flori tip leguma.
Are un aport foarte scazut in calorii. 100 g de conopida proaspata are doar 26 de calorii. Cu toate acestea, este foarte scazut in grasimi si nu contine colesterol.

Florile sale contin aproximativ 2 g de fibre la 100 g; furnizand aproximativ 5% din valoarea recomandata. Conopida proaspata este o sursa excelenta de vitamina C, 100 g ofera aproximativ 48.2 mg sau 80% din valoarea zilnica recomandata. Este dovedit ca vitamina C este un antioxidant ce ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi, creste imunitatea si poate prevenii infectiile si cancerul. Conopida mai contine cantitati importante din grupul de vitamine B, cum ar fi folati, acid pantotenic (vitamina B5), piridoxina (vitamina B6) si tiamina (vitamina B1), niacina (B3), precum si vitamina K.

Este, de asemenea, o sursa buna de minerale, cum ar fi mangan, cupru, fier, calciu si potasiu.
Conopida se depoziteaza in frigider. Ea ramane in stare proaspata timp de aproximativ o saptamana.

5

Extraordinar de dulci, suculenti si crocanti, deliciosii morcovi nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra. Intr-adevar, aceste legume radacinoase beneficiaza de numerosi compusi, cum ar fi beta-caroten, vitamina A, minerale si antioxidanti in cantitati ample.

Morcovii sunt in special foarte bogati in antioxidanti, vitamine si fibre alimentare si cu toate acestea au putine calorii, numai 41 la 100 g, cantitate neglijabila de grasimi si colesterol. Ei sunt o sursa exceptionala de caroten si vitamina A. 100 g de morcov proaspat contine 8285 mcg de beta-caroten si 16706 UI de vitamina A. Carotenoidele sunt transformate de ficat in vitamina A. Beta-carotenul este carotenul major prezent in aceste radacini. Beta carotenul este unul dintre cei mai puternici anti-oxidanti naturali, care ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi daunatori.

Radacinile proaspete sunt de asemenea, bogate in vitamina C, furnizand aproximativ 9% din doza zilnica recomandata. Vitamina C este solubila in apa si are propietati antioxidante . Ea ajuta organismul sa mentina tesutul conjunctiv sanatos, ajuta si la sanatatea dintilor si gingiilor.
Aceasta leguma radacinoasa contine in special cantitati mari de vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic, vitamina B6 (piridoxina), tiamina (B1), acid pantotenic (B5). Morcovul detine de asemenea, cantitati importante de minerale sanatoase, cum ar fi cupru, calciu, potasiu, mangan si fosfor.

In general, morcovii se pastreaza intacti in frigider pentru 2-3 saptamani in campartimentul special de legume.

Project details

Like it?